Hvilke IT-tjenester anbefales av Koch Konsult?

Hvis man er på utkikk etter et webhotell, e-postleverandør, domeneregistrar eller andre IT-tekniske tjenester på Internett, er det et hav av forskjellige tjenester å velge mellom. Heldigvis har Internett ingen grenser og derfor kan det ofte være verdt å se utover Norges grenser for å dekke IKT-behovene til din bedrift.

Her er et knippe av tjenestene og leverandørene som Koch Konsult bruker og anbefaler:

 • E-post: Fastmail – Australsk leverandør av e-posttjenester for private og bedrifter. Fastmail driver kun med e-posttjenester og har gjort dette i 17 år. Fantastisk hastighet, oppetid, support, personvern og et bredt spekter av muligheter.
 • Webhotell: Hosthatch – Disse nettsidene ligger på en SSD VPS – Virtual Private Server – hos Hosthatch sitt datasenter i Stockholm. Rask og stabil server, konkurransedyktige priser og god support
 • Domeneregistrering: Gandi er ansett som verdens beste domeneregistrar med sitt slagord No Bullshit. De reklamerer ikke, de er kun anerkjent på sitt gode rykte. Gandi drifter over 1,8 millioner domenenavn under 600 forskjellige toppnivådomener.
 • Websideoptimalisering: Cloudflare er en fantastisk verktøykasse for nettsiden din som gjør den særdeles godt utrustet mot dataangrep og store mengder besøkstrafikk. Cloudflare hjelper over 2 millioner nettsider med dette og er en spydspiss på kunnskap om nettverk og sikkerhet på Internett.
 • E-postutsendelse: Mailgun kan brukes til å sende ut e-post fra webapplikasjoner, nettsider, kontaktskjema e.l. med komplett kontroll og historikk over hva som er sendt, til hvem og hvordan e-posten blir transportert fra A til B.
 • Utsending av nyhetsbrev: MailChimp  – Ingen kan matche MailChimp på brukervennlighet, profesjonalitet eller integrasjon mot eksisterende nettsider.
 • Backup: Jeg har lokal backup hjemme via en Time Capsule og bruker Backblaze som ekstern offsite-backup av bl.a. 15 år med bilder. Backblaze tar $95 for to år med ubegrenset lagring. Backblaze ligger i bakgrunnen og tar sømløst backup av nye filer og bilder. Backup man ikke tenker på er den eneste løsningen som beskytter 100 prosent mot tap av data.
 • Lagring i skyen: Dropbox er den ubestridte lederen på «Den Magiske Mappen». Alt som legges inn i denne kan nås fra alle plattformer – Mac/PC/mobil/web og har utallige muligheter for deling for både bedrifter og privatpersoner. Hvis du arkiverer de viktigste dokumentene dine i DropBox er det garantert at du ikke mister dem ved f.eks. diskkræsj, tyveri av PC eller brann.’
 • Automatisering/integrasjon av tjenester: Med Zapier kan man få ulike IT-systemer til å snakke sammen. Ønsker du at kontaktskjemaet fra WordPress går inn i et Google Docs regneark slik at man enkelt kan gå inn og skrive ut lister eller lage adresseetiketter? Zapier fikser!
 • For regnskap og fakturering bruker jeg Fiken – en norsk tjeneste for dette med stor fokus på brukervennlighet, ny funksjonalitet og hastighet.
 • Selve timeføringen gjøres med Timely, et norsk gründereventyr som gjør jobben med å holde styr på fakturerbare timer.

Ta kontakt så hjelper jeg din bedrift med et sømløst bytte over på en bedre og mer driftsikker tjeneste eller finner en løsning for hvordan eksisterende tjenester kan automatiseres og forbedres.