NinjaFirewall for WP beskytter nettsiden din

NinjaFirewall er en ypperlig websidebrannmur for WordPress

Jeg oppdaget nylig NinjaFirewall, en gratis WordPress plugin som virker som et filter for all inngående trafikk til nettsiden din. Den krever en del konfigurasjon, men når den er satt opp riktig, så har man en bra WAF – Web Application Firewall eller Websidebrannmur som tar i mot og filtrerer all inngående trafikk til nettsiden før den når selve WordPress nettsiden. Dermed klarer den å filtrere unna det meste av trafikken til nettsiden din som har uærlige hensikter, som feks. forsøk på XSS – Cross Site Scripting eller forsøk på utnytte sårbarheter i kontaktskjemaer e.l.

Den gjør det bra i tester og håndterer store mengder trafikk uten nevneverdig forsinkelse. Min egen nettside bruker NinjaFirewall og det fungerer bra så langt.

Ekstra sikkerhet mot angrep på WordPress

NinjaFirewall er ekstra nyttig mot ukjente sårbarheter i plugins og WordPress, siden den uansett filterer vekk denne typen angrep. All vanlig trafikk slipper gjennom, så brukeren av nettsiden vil ikke merke at NinjaFirewall er installert.

Har man NinjaFirewall installert og holder WordPress og andre plugins oppdatert, økes sikkerheten på nettsiden betraktelig.